A platós kisteherautó bérlés menete

Amit a platós kisteherautó bérlésről tudni érdemes

Egy vállalkozásnak nem feltétlenül szükséges saját platós kisteherautót vásárolnia ahhoz, hogy rendszeresen használhasson egyet. De magánszemélyként is előfordulhat egyszer-egyszer olyan alkalom, amikor szükségünk van egy platós kisteherautóra akár költöztetéshez, akár nagyobb mennyiségű áru szállítására mondjuk egy kertrendezés esetén.Nézzük meg most, hogy ezekhez mennyi időre és hogyan juthatunk hozzá a Határautónál, a bérlésnek milyen feltételei vannak, és egyáltalán ki veheti igénybe ezt a szolgáltatást?

A platós kisteherautó bérlés feltételei

Magánszemély esetén kizárólag 21 éves életkort betöltött személyekkel szerződünk. A személyi-, lakcímkártya-, és minimum B kategóriás jogosítvány bemutatása mellett kauciót is kérünk, melynek összege a bérelni kívánt jármű típusától függ. Erről természetesen előzőleg tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az átvételhez már felkészülten érkezhessenek.
Cégek esetén szükség lesz egy 3 hónapnál nem régebbi cégkivonatra, egy aláírási címpéldányra, és egy bélyegzőre. Amennyiben az aláíró személy lesz a bérlő, az ő okmányaira (személyi, lakcímkártya, jogosítvány) is szükség lesz, amennyiben nem az aláíró személy bérel, mindezek mellett egy meghatalmazást is kérünk. Végezetül pedig cégek esetén is kérünk kauciót a korábban megbeszéltek szerint.

Fiat ducatto maxi - platós, ponyvás teherautó

Fiat ducatto maxi – platós, ponyvás teherautó

A platós kisteherautó bérlés menete

A platós kisteherautó bérlés menete igen egyszerű, hogyha sikerült minden feltételnek megfelelni persze. Először telefonon szokás érdeklődni az árról, feltételekről, rendelkezésre álló járművekről, és egyeztetni a részleteket, tisztázni minden kérdést. Ezután személyesen kell megjelenni telephelyünkön a szerződéskötés és átvétel céljából egy előre megbeszélt időpontban. Célszerű, hogy a szerződéskötés megegyezzen az első bérlés napjával, hogy ne kelljen többször fáradni. Ön átadja a papírokat, mi megbizonyosodunk az alkalmasságról, és egy előleg fizetése után átadjuk a kinézett járművet.
Ilyenkor érdemes rászánni a kellő időt mind a tájékozódásra, a szerződés átolvasására, mind a jármű átvételére. Minden esetben tüzetesen átnézzük a korábbi bérlőktől visszavett platós kisteherautóinkat, és rendszeresen karbantartjuk minden gépjárművünket, hogy 100%-os, kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban, a szükséges felszereléssel adhassuk át a következő ügyfelünknek.
Egy bérleti nap az átvételtől számított 24 órából áll, így ehhez mérten várjuk vissza a platós kisteherautót is az utolsó bérleti napon. Egy óra türelmi időt tartunk, hiszen a legnagyobb körültekintés mellett is megeshet, hogy valaki dugóba kerül. Ezen túlmenően azonban díjat számolunk fel.

Mit nem tartalmaz a platós kisteherautó bérlés ára?

A platós kisteherautó bérlésbe beleértjük az adók költségeit, a kötelező biztosítást, illetve napi 300 km futásteljesítményt – az ezt meghaladó kilométerekkel egyedi megállapodás alapján számolunk el, amennyiben ez szükséges. Amit Önnek kell intéznie, azok az esetleges autópályadíjak, parkolási költségek, ahogy az üzemanyaggal, és a szükség szerinti gumijavítással kapcsolatos kiadások is. Emellett, ha bármiféle közlekedési és parkolási szabálysértés történik a platós kisteherautó bérlés során, annak költségei szintén a bérlőt terhelik majd.

A platós kisteherautó bérlés előnyei

Platós kisteherautó bérlésre nem csak egyedi alkalmakkor lehet szükség. Vállalkozás indításakor sok költségtől és kockázattól kímélhetjük meg magunkat, ha saját jármű beszerzése helyett határozott időre vesszük inkább bérbe a platós kisteherautót. Ugyanígy szezonális vagy akár projekt jellegű alkalmakkor is kevesebb vesződéssel jár a platós kisteherautó bérlés szemben egy akár használt jármű vásárlásával.
Egy felől a fenntartás minden költségétől és intézésétől megszabadul. Mi intézzük a műszakiztatást, az adókat, a rendszeres karbantartást és tisztítást. Másfelől biztos lehet benne, hogy a jármű csak akkor generál kiadásokat, amikor használatban is van, és bevételt termel. Nem áll hónapokig a telephelyén, és csak viszi a költségeket, és nem kell azon aggódnia, hogy a sok üzemen kívül töltött idő megrongálja-e? A költségek kiszámíthatóak és beütemezhetőek a költségvetésbe, ami hozzájárul a hosszútávú anyagi stabilitáshoz is. Ha pedig ne adj Isten meghibásodna, jelezheti felénk, és jó eséllyel hamar tudunk cserejárművet biztosítani. Ez olyan esetekben is igaz, amikor kivételesen nagyobb, vagy más tulajdonságokkal bíró gépjárműre van egy-egy feladathoz szüksége: telephelyünkön furgont, hűtőautót, ponyvás teherautót és különféle személyautókat is kínálunk bérlésre.

Összességében a platós kisteherautó bérlés nagyon jó módja annak, hogy a gyakorlatban megtapasztaljuk, mire vállalkoztunk, és jól sikerült-e felmérni a költségeket, megtérül-e az idő-, és energiaráfordítás? Maga a platós kisteherautó bérlés menete egyszerű, és átlátható folyamat, amelyről persze szívesen adunk bővebb tájékoztatást akár előzőleg telefonon, akár a szerződéskötés során személyesen is. Kérdéseit akár most is örömmel várjuk a +36-30/553-0063-as telefonszámon, vagy az autoberles@hatarauto.hu e-mail címen!