A tehergépkocsi bérlés előnyei, minden élethelyzetben

Miért jó döntés a tehergépkocsi bérlés?

A tehergépkocsi bérlés sok életet meg tud könnyíteni, olyan helyzetekben is, amikor elsőre talán nem kézenfekvő ötlet. Sokszor gondoljuk elsőre, hogy egy személyautóval vagy kettővel meg lehet oldani bizonyos tevékenységeket, de ez gyakran csalóka, rendszeresen pedig ártalmas is lehet az esetleges “családi autónak”, a kényelmetlenségekről és nehézségekről nem is beszélve. Akár fahordás, akár költözködés, vagy vállalkozások ezer szállítandó és nagyobb helyet foglaló áruja és nyersanyag készlete, érdemes megfontolni a tehergépkocsi bérlés lehetőségét.

A tehergépkocsi bérlés előnyei

A tehergépkocsi bérlés előnyei nagyban függnek attól, milyen célokkal választjuk a tehergépkocsi bérlést, néhány azonban mindenki esetében kiemelhető. A legegyértelműbb, hogy nem szükséges megvásárolni magát a járművet. Egyszeri alkalom, vagy nagy ritkán előforduló igény esetén a bérlés sokkal gazdaságosabb megoldás. Ráadásul még az adott igényünknek megfelelő járművet is kereshetünk magunknak, vagy különféle méretek, árkategóriák között válogathatunk.
Az is mindenképpen előnyös, hogy nem kell a karbantartással foglalkoznunk. A mi dolgunk annyi, hogy ugyanabban az állapotban adjuk vissza, mint amilyenben kaptuk. De a szervízelés, vagy a téli-nyári gumik felhelyezése már a kölcsönző cég felelőssége. Egy gyertyát persze bárki ki tudna cserélni, ám egy személyautóhoz képest a tehergépkocsik sokkal összetettebb működéssel bírnak és egészen más funkciókat látnak el, amivel általában nem találkozunk az életünk során. Jobb, ha azt adott szakember végzi el.
Amire a bérelt jármű állapota mellett érdemes odafigyelni az természetesen a biztonságos vezetés, a parkolási és egyéb bírságok elkerülése, mert ezeket értelemszerűen átterheli a bérlőre a kölcsönző. Végezetül, a szerződésben megszabottak szerint érdemes odafigyelni az üzemanyag szintre. Van, ahol teli tankkal kérik vissza a kölcsönzött járművet, van, ahol a hiányt csupán kifizettetik. És természetesen fontos odafigyelni, hogy a tehergépkocsit pontosan olyan állapotban adjuk át, ahogyan kaptuk. Természetesen kerüljük minden körülmények között a baleseteket, de akár olyan hétköznapi dologra is gondolhatunk, mint egy kisebb takarítás. Pláne hosszútávú tehergépkocsi bérlés után lehet indokolt egy alaposabb tisztítás.

Tehergépkocsi bérlés

Meddig éri meg a tehergépkocsi bérlés?

Önmagában a tehergépkocsi bérlésnek nincsenek hátulütői, az, hogy meddig éri meg anyagilag, mindig az adott vállalkozás működésétől és profiljától, vagy akár méretétől függ. Egy kezdő vállalkozás esetében kézenfekvő módszer a költségek csökkentésére a tehergépkocsi bérlés, de akár hosszútávon is lehet kifizetődő, ha nem nekünk kell fenntartanunk a járművet. Ugyancsak hasznos lehet ez a lehetőség, ha csak szezonálisan, vagy alkalmanként van szükségünk a tehergépkocsi bérlésre, vagy szeretnénk különféle típusokat és tehergépkocsi ár kategóriákat tesztelni, mielőtt kialakul a vállalkozásunk és szolgáltatásaink végleges profilja.
Azoknak, akik saját járművet tartanak fent, szintén szükségük lehet olykor tehergépkocsi bérlésre. Hiszen ki szeretne elesni egy megbízástól pusztán azért, mert a saját gépkocsija nem bír megfelelő kapacitással, vagy olyan jellemzőkkel, amivel megoldható lenne a feladat. De olyan esetekben is megfelelő gyors segítséget jelent, mikor a saját járművünk meghibásodik, a munkát viszont nem halaszthatjuk – vagy csak nem szeretnénk elhalasztani. A kölcsönzés tehát számos esetben jelent megfelelő és költséghatékony megoldást, hogy meddig éri meg, csak a saját céljainktól és vállalkozásunk működési modelljétől függ.

Ford Transit Connect kisteherautó bérlés Budapest

A tehergépkocsi bérlés menete

A tehergépkocsi bérlésnek, mint minden gépjármű bérlésnek, megvannak a maga feltételei.
Egy felől a bérlőmaga csak 21. életévét betöltött személy lehet, melyet személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával kell igazolni a szerződéskötéskor. A sofőr személyijére és lakcímkártyájára úgyszint szükség lesz, illetve a jármű típusának megfelelő vezetői engedélyére is. Cégek esetében egy aláírási címpéldányra, és bélyegzőre is szükség lesz. Abban az esetben pedig, ha nem aláíró személy bérel, egy meghatalmazást is be kell mutatnunk a helyszínen. Végezetül pedig a szükséges kaució összegével is készülni kell.
A bérlés maga kimondottan egyszerű. Amennyiben oldalunkon kiválasztotta a megfelelő járművet, foglalja le telefonon keresztül a 06-30/553-0063-os számon, avagy e-mailben az autoberles@hatarauto.hu címen. Természetesen mindkét helyen szívesen adunk tájékoztatást a tehergépkocsi bérlés részleteiről, vagy a szóban forgó járművel kapcsán is.
A szerződéskötést jellemzően a bérlés első napján kötjük átvételkor, hogy ne kelljen többször is helyszínre fáradnia a feleknek. Az átvétel után pedig már használhatjuk is a gépkocsit, és annyi a dolgunk, hogy a megadott időn belül épségben visszajuttassuk azt a kölcsönző céghez. A bérleti díj tartalmaz 300 km futásteljesítményt naponta, illetve az adók és a kötelező biztosítás költségeit. Bármilyen kérdés, vagy igény esetén, keressen minket!