Hogyan működik a tehergépkocsi bérlés?

Mikor hasznos a tehergépkocsi bérlés?

Magánszemélyként hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy minden költöztető, árufuvarozó és beszállító vállalkozás a saját járműveivel dolgozik. Holott ez koránt sem igaz. A tehergépkocsi bérlés sok esetben gazdaságosabb és előnyösebb, mintha saját magunk tartanánk fent egy kisebb járműparkot. Ám alkalmi esetekben akkor is hasznos lehet a kölcsönzés, ha valóban van saját gépjárművünk.A legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy a saját jármű váratlanul meghibásodik, vagy tovább tartják bent a szervizben, mint azt eredetileg gondoltuk volna. De beeshet egy nagyobb mennyiségű megrendelés, amit a saját flotta már nem tudna elvállalni, vagy érkezhet egy olyan felkérés, amihez különleges kialakítású tehergépkocsira van szükségünk. Ilyen esetekben egy-egy alkalommal kisegíthet minket a tehergépkocsi bérlés.
Azonban a hosszabb távú bérlésnek is megvan a maga előnye. Vállalkozás indításakor nem garantált, hogy rendelkezünk annyi tőkével, hogy azonnal saját járművel induljunk – sőt, ez nem is biztos, hogy megéri! Akár a banki finanszírozással is adódhatnak gondok, vagy csak egyszerűen nem szeretnénk még több kockázatot vállalni egy újabb beruházással. A tehergépkocsi kölcsönzés mindezzel szemben kiszámítható és jól ütemezhető kiadás, amit akár szezonálisan, hónapokra is igénybe vehetünk.

A tehergépkocsi bérlés dilemmája: milyen járművet válasszon?

Mielőtt felkeresne minket telephelyünkön, érdemes átgondolni, hogy milyen tehergépkocsi bérlés lenne a leghasznosabb az Ön számára? Milyen feladatról van szó? Hűtve tárolandó, romlandó avagy kényes árut fuvarozna? Ez esetben hűtőautóink egyikét ajánljuk. Földet, netán fát szállítana a megrendelőnek? Hasznos lehet a billenő platós teherautó bérlés, hogy könnyebben és gyorsabban tudja teljesíteni a lepakolást. Ha fontos, hogy fedett legyen a raktér, ponyvás teherautóink állnak rendelkezésre, de a városi parkolásban egy tágasabb furgon praktikusabb lehet. Nagyobb árumennyiségnél nagy teherautó bérlés praktikusabb, mint több kicsié, de azt is jó előre átgondolni, hogy a jármű milyen útvonalon jár majd? A kisteherautó bérlés külföldre más elbírálás alá esik, mintha csak belföldi használatról volna szó.
Érdemes nem csupán az árura és a feladatra magára összpontosítani, de az Ön, illetve cége lehetőségeire és igényeire is. Segítheti a kipakolást, ha több irányból férnek hozzá a raktérhez, ám ennek sok előnye nincs, ha egyedül végzi a kiszállítást. Akad-e esetleg több megbízás ugyanazon a napon? Hasznos, ha mindkettőhöz alkalmazni tudja ugyanezt a járművet.
Tehergépkocsi bérlés előtt gondolja át azt is, ki és mikor tudná átvenni telephelyünkön a kinézett járművet. Amennyiben nem aláíró személyről beszélünk, meghatalmazást is fogunk kérni. Emellett a tehergépkocsi bérlés feltétele, hogy a bérlő legyen legalább 21 éves, és rendelkezzen minimum B kategóriás jogosítvánnyal.

Hogyan zajlik a Határautó tehergépkocsi bérlés?

Minden tehergépkocsi bérlés első lépése az egyeztetés és a körültekintő tájékoztatás. A legjobb, ha telefonon érdeklődik, így gyorsan és azonnal meg tudjuk válaszolni minden felmerülő kérdését, mind a járművel, mind a bérlés menetével kapcsolatban. Ilyenkor egyeztetünk időpontot is, és a kérdéses tehergépkocsit lefoglaljuk Önnek. Célszerű a szerződéskötést a tehergépkocsi bérlés első napjára időzíteni, így nem kell többször elfáradnia a telephelyünkre, csupán egyetlen egyszer.
A szerződéskötés alkalmával természetesen tisztázhatjuk a még megválaszolatlan, vagy azóta felmerült kérdéseket. Ezután következik a szerződés aláírása. Minden tehergépkocsi bérlés estén javasoljuk, hogy tüzetesen olvassa át a szerződést, és átvételkor a járművet is nézze át. Minden esetben műszakilag és esztétikailag kifogástalan állapotban bocsátjuk ügyfeleink rendelkezésére a kibérelt járművet. Kérjük, ugyanilyen tisztán és műszaki állapotban adja majd át, mikor visszahozza! A járművet kaució ellenében aduk át, így kérjük, ezt is készítse elő az átvételhez, ahogy a bérlő, illetve meghatalmazott személyi-igazolványát, lakcímkártyáját, illetve B kategóriás jogosítványát. Cégek esetén 3 hónapnál nem régebbi cégkivonatot, aláírási címpéldányt, és bélyegzőt is be kell mutatnia.
A papírmunka végeztével már viheti is a tehergépkocsit, a bérleti idő lejártával pedig várjuk vissza. Kérjük, ügyeljen a pontos érkezésre, hiszen Ön után másnak is bérbe adhatjuk a járművet, illetve szeretnénk átnézni, szükség esetén karbantartani.

Mit nem tartalmaz a tehergépkocsi bérlés?

A Határautó tehergépkocsi bérlés 300 km napi futásteljesítménytől szól. Az ezen esetlegesen megtett kilométereket egyedi megállapodás alapján számoljuk el. A díj emellett a kötelező biztosítás és az adók költségeit is magába foglalja, ezekkel Önnek teendője nincs.
Amiről gondoskodnia kell, azok az esetleges autópálya-, és parkolási díjak, az üzemanyag költségek, szükség esetén pedig a gumijavítás, vagy a bérleti idő alatt történt közlekedési- és parkolási szabálysértések. Ha szeretne bővebben tájékozódni a Határautó tehergépkocsi bérléséről, kérdéseit örömmel várjuk a +36-30/553-0063-as telefonszámon, vagy az autoberles@hatarauto.hu e-mail címen!