Mi mindenre használható egy bérelt hűtőkocsi?

A hűtőkocsi tulajdonságai

Ahogy a neve is mutatja, a hűtőkocsi legfontosabb ismérve, hogy a raktere hűtött. Ez azt jelenti, hogy képes a teljes rakteret egy adott hőmérséklet tartományban tartani. Ez természetesen a külső hőmérséklettől is függ, mínusz harminc fokon tartani az árut, miközben odakint negyven fok van, kimondottan egyedi járművet kíván meg. De a legtöbb esetben ilyen extrém igényekre nincs is szükség.
A hűtőkocsi esetében fontosabb, hogy a raktérben érzékelje a hőmérsékletet, megfelelően és egyenletesen hűtse át az egészet, és emellett az utastér legyen kényelmes és élhető. hűtőkocsi típusok szerint lehet a jármű kompakt és fordulékony, amivel egy zsúfolt nagyvárosban is könnyedén parkolhatunk. Vagy lehet tágasabb és hosszabb útra tervezett, mellyel akár határon túlra is megbízhatóan szállíthatunk vele.

Mi mindenre jó egy hűtőkocsi?

Nem is gondolná az ember hányféle iparágban praktikus egy hűtőkocsi. Az élelmiszeripar természetesen sokakban felötlik. Tejtermékeket, készételt, húsokat és mirelit árut vagy akár zöldségeket és gyümölcsöket kötelező hűtve szállítani és tárolni, akár beszállítóként visszük egy-egy üzletbe, akár közvetlenül mi adjuk el a kertvárosban.

Ám ugyanígy hűtve érdemes tárolni a vágott virágokat, illetve a cserepes virágokat is olykor. Természetesen nem fagyasztva, hiszen ez káros lenne magukra a növényekre. Ám ha megtartjuk őket egy kellemes, hűs hőmérsékleten, nem növekednek illetve virágzanak el olyan gyorsan.
Hasonló okokból szokás a gyógyszereket, sőt több elektronikai eszközt is hűtve szállítani. A különféle hatóanyagok fényre és hőmérsékletre is érzékenyek lehetnek, az érzékeny berendezések sem feltétlenül kedvelik a harmincöt fokos kánikulát. Orvosi eszközök, fényképezők, nagyképernyők, házimozi rendszerek mind olyan berendezések, melyeket érdemes óvatosan és kezelt hőmérsékleten szállítani.

A hűtőkocsi emellett a készételek és cukrászremekek kiszállításában vagy rendezvények alkalmával is hasznosak. Egy esküvőre a tortákat és a vendégvárókat is jobb hűtőkocsiban szállítani, de ha nem helyben van a konyha, akkor a különféle fogásoknak is jó helye lehet a hűtőkocsiban, amíg maga rendezvény tart. Ilyenkor érdemes olyan modellt választani, ahol a motor beindítása nélkül köthetjük a raktér hűtését helyi áramforrásra. Így kvázi egy hordozható hűtőszekrényként segítheti a rendezvény sikerét a hűtőkocsi. Egy kitelepített fesztiválon például sokat segít a szervezés és logisztika egyszerűsítésében, ha kéznél van egy hűtőkocsi.

A hűtőkocsi bérlés előnyei

A fent felsorolt példák közt szép számmal találunk egyszeri eseteket. Nem minden rendezvényen van szükség külön hűtőkocsira, nem minden áruszállítás igényel hűtést. Akár egy-egy alkalomra, akár egy teljes szezonra, de a hűtőkocsi bérlés az efféle alkalmakat praktikusan oldja meg számunkra. A szezon végével pedig nem kell parlagon hevernie, nekünk sem kell tárolnunk és kerülgetnünk.
De akkor is hasznos lehet hűtőkocsit bérelni, ha folyamatosan szükség van rá a mindennapi munkánkhoz. Ugyanis megvásárolni egy ilyen speciális járművet elég nagy beruházást jelent. Ha még nem vagyunk teljesen biztosak a megtérülésben, biztonságosabb megoldás a bérlést választani, mivel a költségeink is így sokkal kiszámíthatóbbá válnak.

bérelt hűtőkocsi

Érdemes azt is megfontolni, hogy a saját járművek fenntartása folyamatosan költséggel jár. Nem csak a megfelelő tárolásra, illetve a működéssel kapcsolatos benzinköltségekre, vagy parkolási-, és autópályadíjakra gondolunk. Ezek a terhek akkor is a használót illetik, ha bérli a hűtőkocsit. De egy saját jármű után minden adót nekünk kell fizetni, illetve a karbantartás, szervizelés és a rendszeres műszakiztatás, és gumicsere is minket terhel. Ezek a feladatok nem csak anyagi terhet jelentenek, de időt is kell szánni a megvalósításukra, amit mind megspórolhatunk magunknak egy hűtőkocsi bérléssel. Emellett pedig bármikor igényelhetünk cserejárművet. Ha például egy hétre biztosan a szervizben maradna a jármű, arra az időszakra bérelhetünk másikat. Sőt, ha kíváncsiak vagyunk egy másik típusra, és szeretnénk kipróbálni, az hogyan szolgálja az igényeinket, azt is megtehetjük egy rövidtávú bérlés kapcsán. Ha pedig hirtelen nagyobb megbízás talál meg minket, amit csak egy kocsival nem tudunk megoldani, nem kell lemondani a megbízást. A hűtőkocsi bérléssel ezeket az egyszeri igényeket is könnyen teljesíthetjük – csak sofőrt kell találni hozzá.

A hűtőkocsi bérlés előnyei tehát:

  • Nem minden esetben van szükség külön hűtőkocsira, így a bérlés praktikus megoldás.
  • A bérlés kiszámíthatóbbá teszi a költségeket.
  • Nem kell foglalkozni a jármű fenntartásával, karbantartásával és műszaki vizsgáztatásával.
  • Bármikor igényelhető cserejármű, és lehetőség van különböző típusok kipróbálására.
  • Egyszeri nagyobb megbízásokat is könnyen lehet teljesíteni a hűtőkocsi bérlésével.

Hogyan bérelhet nálunk hűtőkocsit?

A bérlés legfontosabb része, hogy felmérje a saját igényeit. Ennek megfelelően hűtőkocsi kínálatunkból választhat magának ennek megfelelően járművet, de ha segítségre szorul a döntésben vagy plusz információkra van szüksége, munkaidőben szívesen válaszolunk a 06-30/553-0063-os számon, de kereshet bennünket a autoberles@hatarauto.hu e-mail címen is. Ha sikerült kiszemelni a hűtőkocsit, nincs más, mint jelezni a foglalási szándékát a fenti elérhetőségek valamelyikén. A szerződéskötés, illetve átvétel érdekében egy közösen megegyezett időpontban megkérjük, hogy fáradjon ki Határ úti telephelyünkre. Amint kész vagyunk a papírmunkával és átvette, átnézte a hűtőkocsit, már indulhat is!