Miért éri meg a hűtőkocsi bérlés akár hosszútávon is?

A hűtőkocsi bérlés előtt ezt érdemes átgondolni

Ha először merül fel bennünk a hűtőkocsi bérlés gondolata, érdemes némi időt szánni arra, hogy meghatározzuk, pontosan mit is várunk el a járműtől. Számos hűtőkocsi típus létezik. Egy felől fontos tudnunk, hogy milyen feladatra szánjuk: városi terítés vagy vidéken tennénk meg vele nagyobb távokat, netán kitelepülni szeretnénk vele egy-egy rendezvényre? Alkalmanként használnánk vagy szezonálisan?
Ugyanígy érdemes átgondolni, hogy mekkora kerettel bírunk, a hűtőkocsi bérlésre mekkora összeget tudunk áldozni, illetve ez hogyan épül bele a nyereségünkbe? Ezek alapján sokkal inkább kikristályosodnak a saját igényeink és a lehetőségeink. A kettő ideális esetben találkozik, ha azonban szükséges a kompromisszum, érdemes lehet nem azonnal egy hosszútávú hűtőkocsi bérlést kötni, hanem egy-egy alkalommal kipróbálni a kinézett modelleket. Ez segíthet eldönteni a kérdést véglegesen: megéri-e a plusz beruházás nekünk, vagy sem?

Mik a hűtőkocsi bérlés hosszútávú előnyei?

Induló vállalkozásoknál, de akár a profiljukat bővítő üzletek számára is fontos a kezdeti tőkegazdálkodás. A hűtőkocsi bérlés pedig kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a költségeket visszafogjuk. A hűtőkocsit nem nekünk kell karbantartani. A szervizelés mellett a műszakiztatás, biztosítás sem minket terhel, de az éves adókat sem nekünk kell rendeznünk. Hosszútávú hűtőautó bérlésnél az egyedüli költségeink a megfelelő tárolás, illetve az út és parkolási díjak.

A hűtőkocsi bérlés másik nagy előnye, a fentebb már érintőlegesen említett rugalmasság. A flottában elérhető modellek közül többet is kipróbálhatunk, hogy később már saját tapasztalataink alapján tudjuk, hogy a mi vállalkozásunk számára melyik a megfelelőbb. Ez a rugalmasság akkor is hasznos, ha egy nagyobb megrendelést kapunk, amit egyetlen autóval nem tudnánk ellátni, vagy ha az épp használatban lévő járművünk meghibásodik.

Szezonális jellegű munkáknál is jól kihasználható a fent említett rugalmasság. A járművet nem kell éves szinten fenntartani, miközben hónapokig hever parlagon, csak akkor vesszük igénybe, amikor valóban nyereséget termel a vállalkozás számára.
Összességében a hűtőkocsi bérlés előnye még a kiszámíthatóság. Egy friss vállalkozás kezdetén nagy beruházást jelent a saját jármű megvásárlása, és az ismeretlen forgalom mellett nem könnyű felmérni, mikorra is térül meg. Ezzel szemben kölcsönözni csak akkor fogunk, ha valóban van is megbízás, és biztos a megtérülés.

Hűtőkocsi ébrlés

Kinek hasznos a hűtőkocsi bérlés?

Számos iparág van, ahol a hűtőkocsi bérlés megkönnyíti az életünket, sőt, elengedhetetlen részét képezi. Hűtve tárolandók természetesen a romlandó ételek, gyümölcsök, tejtermékek, vagy éppen húsok. De hűtve szállítandóak a vágott virágok, adott hőmérsékletet kívánnak meg az élő növények, de bizonyos gyógyszerek, vagy elektronikai berendezések is. A mirelit és fagyasztott árukról, vagy a cukrász-remekekről és készételekről nem is beszélve.

A hűtőkocsi bérlés tehát bárkinek hasznos lehet, aki a fenti iparágak valamelyikében keres megfelelő járművet, és szeretné átlátni a költségeit. A lehetőség hasznos a friss vállalkozások életében, de már működőek számára is gazdaságos lehetőséget jelenthet.
Attól függően, hogy milyen fajtájú feladatot végzünk különböző hűtőkocsi bérlések állnak rendelkezésre. A jármű típusok közül kereshetünk hosszútávú beszállításra alkalmas, nagyobb rakterű kocsit is, mellyel akár nemzetközileg is fuvarozhatunk különféle hűtést igénylő árucikkeket. De kereshetünk hűtőfurgont is, ami sokkal könnyebben parkolható, oldalajtajával jobban hozzáférhető az áru és kiválóan alkalmas városi áruterítésre, vagy akár vidéken adott terület rendszeres bejárására, hogy a kuncsaftjainkhoz szinte házhoz menve végezzük el mi magunk közvetlenül az eladást.

Emellett a hűtőkocsi bérléskor eshet olyan járműre is a választás, amelynek fagyasztóját akár álló, parkolt állapotban is lehet áramról működtetni. Ez különösen rendezvények, esküvők, fesztiválok idején praktikus, ha nincs a közelben épület, melynek elegendő méretű hűtője volna.

Hogyan zajlik a hűtőkocsi bérlés?

Ha még nem döntöttük el, melyik típust szeretnénk kibérelni, először érdemes körülnézni a https://www.hatarauto.hu/hutoauto/ linken, hogy a különféle járművek paraméterei alapján szűkítsük a kört. Ha a végső döntéshez további információkat szeretne megtudni, szívesen segítünk, keressen minket telefonos elérhetőségünkön: 06-30/553-0063. Amint megvan a döntés, nincs más hátra mint jelezni a szándékát vagy a fenti számon, vagy a autoberles@hatarauto.hu e-mail címen. Szabad kapacitásaink alapján ezek után lefoglaljuk Önnek a járművet.
Az átvétel átadást általában ugyanakkor intézzük, hogy időt spóroljunk a kedves partnereinknek. Így egy órával az átvétel előtt érdemes érkezni, hogy a hűtőkocsi bérlés előtt elintézhessük a szerződést és a jármű átvételét is. Reméljük, nálunk megtalálja a megfelelő járművet vállalkozásához, és ha elakadna, keressen minket bizalommal!