Miért gazdaságos a teherautó bérlés hosszútávon is?

Különféle szállítási, árufuvarozási igényeket szakosodott, arra az adott feladatra kialakított járművekkel végezhetünk igazán tökéletesen. Hűtendő élelmiszereket hűtőautóval, városi közlekedésben árut jól parkolható furgonnal, sok esetben pedig teherautókkal. A teherautó bérlés azonban a legtöbbünknek legfeljebb akkor jut eszébe, ha költöznie kell. Pedig számos vállalkozásnak az életét és indulását könnyítheti meg a teherautó bérlés.
Egy vállalkozás indításakor természetes, hogy a költséghatékony megoldásokat keressük. Hiszen önmagában az üzlet első pár éve is kimondottan költséges, ahol a megtérülés nem realizálódik azonnal. A felesleges kiadások mellett a kockázatok minimalizálásában is segítséget nyújthat a teherautó bérlés: nem szükséges már az induláskor beruháznunk a jármű(vek)re, és egy sikertelen vállalkozás esetén sem marad a nyakunkon egy fél járműpark.

Teherautó bérlés

A hosszútávú teherautó bérlés előnyei

Azon túl, hogy mentesít minket egy kezdeti nagyberuházástól, a teherautó bérlés akár a hosszútávú üzleti modellnek is a részévé válhat. Így ugyanis számos olyan költségtől és teendőtől mentesülhetünk, amire nem biztos, hogy szeretnénk a vállalkozásunk erőforrásaiból áldozni. Többek között nem a mi vállunkat terheli ilyenkor a jármű fenntartása. Teherautó bérlés mellett a rendszeres karbantartás, szervizelés, műszakiztatás, téli-, és nyári-gumi cserék a kölcsönző feladatát képezik. Ezeket a feladatokat általában egyszerűbb is egy járműpark működtetése mellett ellátni, mint egyetlen teherautó tulajdonosaként.

Amennyiben a járművünk bármilyen okból meghibásodna, a kölcsönzőtől igényelhetünk egy másikat, és nem kell visszamondanunk egyetlen megbízást sem. Ez a folytonos, zökkenőmentes működés szempontjából jelent könnyebbséget, kiváltképp olyan helyzetekben, sűrűbb szezonokban, mikor a vállalkozás szinte minden perce be van osztva.
Ha pedig már szezonalitásról beszélünk, a teherautó bérlés hasznos olyan vállalkozások számára is, akik különféle profilokkal bírnak. Ha például fél évig árufuvarozáshoz van szükség járműre, majd fél évig inkább hűtőkocsi szolgálja jobban az igényeinket, nem kell egyszerre két járművet birtokolni, fenntartani, sőt, hagyni, hogy az egyik üzemen kívül porosodjon – és amortizálódjon. Ehelyett kézenfekvő megoldás mindig az adott szükségleteink szerint és kizárólag arra az időre igénybe venni a teherautó bérlés lehetőségét. Amikor pedig ismét váltanánk, egy karbantartott, jól működő jármű azonnal a rendelkezésünkre áll. Arra is remek lehetőség ez, hogy különféle opciókat kipróbáljunk, amíg el nem dől a vállalkozás végleges, bejáratott profilja, ki nem alakul az ügyfélkör, melynek igényeire szakosodunk.

A teherautó bérlés emellett olyan cégeknek is praktikus megoldás, akik nem igényelnek rendszeresen, csupán alkalmanként extra járművet. Ha saját teherautóval a legtöbb feladat megoldható és csak olykor-olykor van szükség más típusú, vagy plusz járműre, ezekben a kivételes esetekben nem kell elállni a megbízástól. Ennél sokkal egyszerűbb egy jól bejáratott kölcsönzőtől teherautót bérelni.

Feltételek a hosszútávú teherautó bérlés mellett

Számos esetben gazdaságosabb tehát akár hosszútávon is bérelni egy tehergépkocsit, szemben a saját fenntartással. Ahogy pedig minden együttműködés esetében, a hosszútávú teherautó bérlés is bizonyos feltételeket ró úgy a bérlőre, mint a kölcsönzőre. Érdemes minden esetben átvételkor átnézni a járművet, hogy pontosan rögzíthető legyen a teherautó állapota – hiszen ez mindkét fél közös érdeke.
A kölcsönző természetesen gondoskodik a megfelelő műszaki állapotról, működési engedélyekről, fizeti az adókat. Ám az esetlegesen szükséges útdíjakról nekünk kell gondoskodnunk, ahogyan az áruszállítás szabályairól is nekünk kell tájékozódnunk, illetve azoknak eleget tenni. Megfelelő sofőrt, avagy az előírásoknak megfelelően akár sofőröket is nekünk kell találnunk, aki rendelkezik a jármű vezetéséhez szükséges jogosítvánnyal.
Ha a kölcsönzési időszak alatt parkolási díjak merülnek fel, azt is nekünk kell állnunk, és a szabályos vezetés is a mi felelősségünk. Amennyiben a kölcsönzés ideje alatt parkolási bírság keletkezik, elmaradt útdíjat hajtanának be a járművön, vagy a közlekedési törvények megszegése miatt keletkezni bírság, a költségeket utólag joga van rajtunk behajtani a kölcsönző cégnek.
Természetesen fontos az állagmegóvás is, a teherautó bérlés végeztével olyan állapotban kell átadnunk a bérelt járművet, ahogyan kaptuk. Ehhez érdemes biztosításokról is megegyezni.

Teherautó bérlés a Határautó telephelyén

Amennyiben járműveink bármelyike felkeltette az érdeklődését, a megadott 06-30/553-0063-as telefonszámon érdeklődhet akár a teherautó jellemzőiről, vagy magáról a kölcsönzésről is. Teherautó bérlés esetén a szándékot telefonon jelezheti, és kapacitásunk függvényében akár még aznap várjuk telephelyünkön a szerződés aláírására, illetve az átvételre. Amennyiben előzetesen az árakról szeretne tájékozódni, azt akár online is megteheti a https://www.hatarauto.hu/arak/ oldalunkon. Várjuk hívását!