Mik a teherautó kölcsönzés feltételei?

Hogyan merül fel a teherautó kölcsönzés igénye?

Magánszemélyként ritkán merül fel a teherautó kölcsönzés igénye. Bár van az a költözködés, ahol mindent magunk intézünk és szükség van egy nagyobb rakterű járműre, vagy éppen olyan építkezés, kertrendezés, amit magunk intézünk és jól jön például egy billenő platós teherautó. Ám összességében a teherautó kölcsönzés sokkal gyakrabban igénye a vállalkozásoknak. Ezen belül is főként az induló, vagy akár profilt bővítő, illetve változtató vállalkozások esetében merül fel leggyakrabban. Ám akármilyen okból keres is teherautó kölcsönzés lehetőséget, a Határautó kínálatában számos járműtípus közül választhat ideálisat, a teherautó kölcsönzés feltételek pedig azonosak.

Miért előnyös a teherautó  kölcsönzés?

Elsődlegesen a saját jármű megvételének költségeit lehet rövidtávon megspórolni, illetve az ebből eredő kockázatot mérsékelni. Amellett, hogy elkerülhetünk vele egy tetemesebb beruházást, a lehetőségeink is nyitottak maradnak. A vállalkozás működik, bevételt termel, miközben kipróbálhatunk akár több típust, avagy többféle szolgáltatást, amíg ki nem alakul a pontos vevőkör és az annak megfelelő jármű. A teherautó kölcsönzés emellett azt is jelenti, hogy se az adókat, se a kötelező biztosítást vagy a rendszeres karbantartást nem kenünk kell intéznünk, és nem mi álljuk a szervizelés és műszakiztatás költségeit sem.


Hosszútávon is tud éppen ezért a teherautó kölcsönzés működőképes és hatékony modellként szolgálni. Ha több profilunk van, amihez nem akarunk egy teljes járműparkot fenntartani, de a változatos megbízásoktól sem esnénk el, a teherautó kölcsönzés hatékony lehetőséget kínál. De ugyanígy igénybe vehetjük a szolgáltatást, ha hirtelen nagyobb megbízást kapunk, aminek ellátásához már nagyobb raktérre vagy akár két járműre van szükség. Ha pedig szezonális munkákat végzünk, nem kell fél évig állnia mondjuk egy hűtőautónak, elég akkor igénybe vennünk, amikor valóban használjuk is.

Összességében tehát a kezdő beruházáson faraghatunk ezzel a lehetőséggel, nyitottak maradhatunk többféle megbízásra, de hosszútávon is spórolhatunk a különféle fenntartási költségek megtakarításán. Mindemellett pedig egy fix bérleti szerződéssel a saját költségeink is kiszámíthatóvá válnak, ami sokat segít a jövőtervezésben.

Mik egy teherautó  kölcsönzés feltételei?

Ha magánszemélyként szeretne személyautót vagy – megfelelő kategóriás jogosítvány esetében – teherautó kölcsönzés bérlés lehetőségével élni, a szerződéskötéskor pár dokumentumot be kell mutatnia. Ezek a személyi és lakcímkártya az azonosítás végett, illetve egy minimum B kategóriás, avagy megfelelő jogosítvány attól függően, milyen típusú járművet kölcsönözne tőlünk. Fontos tudni, hogy legfeljebb 21 évet betöltött személyeknek tudunk kölcsönözni, illetve egyedi megállapodás szerint kauciót is kérünk az átvételkor. Ennek összegét, illetve a kért dokumentumokat semmiképpen se felejtse otthon!

Cégek esetében hasonlóak a teherautó bérlés-kölcsönzés feltételei, az aláíró személytől a fenti dokumentumokat kérjük el a szerződéskötéskor. Emellett szüksége lesz egy aláírási címpéldányra, egy három hónapnál nem régebbi cégkivonatra, bélyegzőre, illetve – amennyiben nem aláíró személy jár el – meghatalmazásra.
Ha a szükséges dokumentumokat bemutatja, ki is töltjük a bérleti szerződést, a kauciót letétbe helyezzük, és még ugyanekkor átveheti a járművet. A bérleti időszak végére kérjük, pontosan hozza vissza. A türelmi idő legfeljebb egy óra, mely után díjat számolunk fel.

Hogyan zajlik a teherautó bérlés?

Minden teherautó bérlés leges legelső lépése a saját igényeink és költségkeretünk felmérése. Ezek mentén aztán választékunkból megtalálhatja azt a teherkocsit, ami a legmegfelelőbben tesz eleget az elvárásainak, és legtöbb hasznot hozza. Amennyiben kiegészítő információkra van szüksége a döntéshez, keressen minket telefonos elérhetőségünkön, vagy e-mailben, szívesen segítünk a választásban és ajánlunk járműveket.

Ha már sikerült döntésre jutni, maga a teherautó kölcsönzés pár perc alatt elintézhető. Nyitvatartási időnkben hívjon minket, hogy lefoglaljuk Önnek a kívánt járművet, illetve megbeszéljük a szerződéskötés és átadás időpontját. Nem szükséges többször befáradnia, egy alkalom alatt elintézhetjük mindkettőt. Illetve lehetőséget biztosítunk jármű átvételre nyitvatartási időnkön kívül is, ez esetben jelezze nekünk igényét, hogy egyeztethessünk és egy kollégát a kért időben a rendelkezésére bocsáthassunk. A fent felsorolt dokumentumokat is feltétlenül hozza magával!
Telephelyünket Budapest 9. kerületében a Soroksári és Határ út sarkán találja. A bejárat a Határ út felől érhető el, az OMV benzinkúttal szemközti oldalon. Autóval is jól megközelíthető, de ha egyedül érkezik és a bérelt járművel távozik, célszerű lehet a tömegközlekedést választania, melyhez szintén számos csatlakozási lehetőséget talál a követlen környékünkön. Kérdéseivel keressen minket, örömmel állunk rendelkezésére!